HU | EN
rendezesiterv

Önkormányzatoknak

A település kül- és belterületére vonatkozó web-es publikálású térinformatikai rendszer kialakításához és működtetéséhez ajánljuk ErdaGISweb rendszerünket. A kisközségek már 20 000 Ft/hó, a kisvárosok 40 000 Ft/hó –szolgáltatási díjról indulhatnak, két éves szerződéssel, indulási plusz költségek nélkül.

Bizonyos rétegek és funkciók felhasználónévvel és jelszóval védhetőek. A rendszer naplózza a felhasználói forgalmat ami lekérdezhető. Folyamatosan biztosítjuk a webes publikálást "telepulesnev.erda.hu" -címen és segítséget nyújtunk telefonon vagy emailben.

Munkafolyamatok és szükséges input állományok:

1. DAT (vagy más) alaptérkép bel- és külterület betöltése és webes publikálása, kiegészítve az Open- StreetMap-al, a GoogleMap-al és címkeresővel (elkészülhet az első hónapban).

2. Rendezési terv betöltése és lekérdezhetővé tétele, - telekhez rendelt szabályozási előírásokat térképi (szabályozási kivonat) és szöveges (építési előírások telekre vonatkozó) kivonattal - valamit az építéshatósági nyilvántartások kezelése (elkészülhet a második-harmadik hónapban).

3. Vektoros vagy raszteres formában átadott térképek betöltése, (folyamatosan lehetséges).

4. Excelben átadott nyilvántartások hozzákapcsolása HRSZ azonosítókkal (folyamatosan lehetséges).

Az ErdaGISweb rendszerünk szolgáltatásai

Alaptérkép: lehetőség van DAT adatcsere, dwg, dxf, dgn formátumokból az alaptérkép betöltésére. Egy tetszőleges földrészletre rámutatva az üzenet részen megjelenik a helyrajzi szám, jelleg, cím, terület.

Rendezési terv: a rendezési és szabályozási tervek is betölthetők az ErdaDIS web rendszerbe úgy, hogy az építési előírások lekérdezhetőek. A lekérdezett földrészletről nyomtatható formában megjeleníthetőek az építési előírások, az átnézeti, valamint a részletes helyszínrajzok.

Földkönyv: lehetsőség van, az önkormányzatok számára díjtalanul hozzáférhető, földkönyv hozzákapcsolására a földrészletekhez. A rendszerben a földkönyv bármilyen részletére lehet keresni, a rendszer a találatokat egy felugró ablakban jeleníti meg és alászínezi azokat a térképablakban.

Népességnyilvántartás: ha az önkormányzat rendelkezik népességnyilvántartási adatokkal, excel táblázatban, ami tartalmazza a helyrajzi számokat, akkor azok szintén betölthetőek a rendszerbe. Ez után pedig könnyen lekérdezhetőek névre, vagy akár egy kiválasztott földrészletre is. Név alapján történő kereséskor pl. Tóth, a találatokat listázza és megjelöli a térképen. A listában egy kiválasztott személy sorára mutatva a rendszer ráablakol a térképen az érintett földrészletre.

Közlekedési táblák: lehetőség van a közlekedési táblák, útburkolati jelek és karbantartási adataik nyilvántartására és webes publikálására. Az ehhez tartozó feltöltőrendszer saját fejlesztésünk Bentley platformon.

közlekedési táblák, térkép