HU | EN

munkáink

Legutóbb elkészült projektjeink

Vendéglátó Debrecen

Vendéglátó Debrecen

A térinformatikai projekt Debrecen múltjából a vendéglátás színes világát dolgozza fel.

Raszteres és digitalizált korabeli térképeken ikonok, adatlapok, történeti leírások, képek idézik a nagyváros történetének több mint két évszázadát

Tovább
templom Gömbpanorámák

Gömbpanoráma fotózás

Kedvtelésből Pentax felszereléssel és Samsung Galaxy 10-es mobiltelefonnal készített felvételek érdekes, nevezetes helyekről.

A fotózások és panorámaszámítások során fontos tapasztalatokat szerzünk.

Tovább
Salgótarjáni Zsidó temető

Salgótarjáni Zsidó temető

"Dr. Tóth Andrea, a Salgótarjáni Zsidó Hitközség elnöke először csak abban állapodott meg Csáki Györggyel, az ERDA Kft. ügyvezető igazgatójával, hogy a cég munkatársai – digitális arhiválás céljából – lefotózzák a salgótarjáni zsidó temetőben lévő sírköveket. Ám az ERDA Kft. rendkívüli meglepetéssel szolgált: önkéntes munkában, adományként az elkészítette a temető ortofotó térképét, 3D modelljét és a sírhelyek digitális nyilvántartási rendszerét." A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Megnyitás
Cívis GIStory

Cívis GIStory

A Cívis GIStory Debrecen történeti tereinek felfedezése, bejárása másfél évszázad digitalizált térképein. Az integrált és bővíthető adatbázisból különböző idősíkokon, akár átfedésekkel is megjeleníthetők a város történeti térszerkezetei, a bekövetkezett változások, egyedi tematikus történeti leírások.
A projektről szóló cikket itt olvashatja el.

2023 nyarán elkészült a "Debrecen 1870" tematikus adatbázis is, az erről szóló cikket itt találja.

Megnyitás
Debreceni Köztemető védett sírjai

Debreceni Köztemető védett sírjai

A weben és mobil applikáción egyaránt működő térinformatikai rendszer a debreceni Nagyerdei Köztemető kiemelt jelentőségű sírjainak azonosítását, egyedi és csoportos lekérdezését, térképi és helyszíni felfedezését biztosítja. A digitális térképi alapra illesztett rendszerben a nemzeti és díszsírhelyek, a közéleti és nevezetes sírhelyek, továbbá a hadisírok adatait és képeit lehet elérni.

A projekt fotogrammetriai munkáiról készült videónk ezen a linken elérhető.

Megnyitás
Debreceni Zsidó Temető

Debreceni Zsidó Temető

A weben és mobil applikáción egyaránt működő térinformatikai rendszer a Debreceni Zsidó Temető nyilvántartására épül. Lekérdezési lehetőséget biztosít a térképről egyedi névre, az adatbázisból akár csoportokra is. Az eredmény adatlapja megmutatja a beazonosított sír GPS és EOV koordinátáit, helyét a temetőtérképen, a sír fényképét, az ott nyugvó(k) magyar és héber nyelvű adatait.
A projektet bemutató cikket itt olvashatja.

Megnyitás
Bujáki temető

Bujáki temető

Digitális temető nyilvántartást készítettünk ErdaGISweb rendszerünkön mely magába foglalja a temető teljes felmérését 2cm terepi felbontású digitális ortofotóból, fotó készítését minden egyes síremlékről, az adatok betöltését és annak helyszínelését, a program ismertetését betanítását, és megfelelő jogosultsági szintek beállítását.

Megnyitás
Debreceni Militárium

Debreceni Militárium

A weben és mobil applikáción egyaránt működő Debreceni Militárium katonai temetők és katonai emlékhelyek térinformatikai rendszereinek központi lapja, amely összekapcsolja a Honvédtemető és Hősök Temetője, az Orosz Hadifogoly- és Járványtemető, a Köztemetői Hadisírok, az Izraelita Temető Hadisírok, továbbá a Hajdú-Bihar Katonai temetői és Emlékhelyei projekteket.

Megnyitás
MNB 3D model

MNB 3D model

A GEODÉZIA Földmérőmérnöki Szolgáltató Kft. megbízásából elkészítettük a MNB székház homlokzatainak és tetejének 3D modelljét és ortofotóit.

A projekt fotogrammetriai munkáiról készült videónk ezen a linken elérhető.

Megnyitás
dvinfo

DV Info Debrecen webes rendszer

Az eddigi legnagyobb rendszerünk A DV Info Informatikai Kft-nek készült. Több mint 10 éve kezdtük el a fejlesztését az ErdaGIS pc-s rendszeren. Több vállalat adatszolgáltatását fogja össze így DV Infon kívül a Debreceni Földhivatalét, Vízműét, Hőszoláltatóét és az Önkormányzat által vezetett rendezési tervet is. Az e-közmű adatszolgáltatás is erről a rendszerről történik az itt tárolt közművekről.

megnyitás
Szelestei Arborétum

Szelestei Arborétum zöldterület katasztere

Az arborétum térinformatikai rendszerét a Kádi Bt. megbízásából, a Szeleste Község Önkormányzata részére fejesztett, ErdaGIS rendszerben átadott adatok alapján készítettük el 2013-ban.

megnyitás
A Kőrössy villa digitalizált homlokzata

A Kőrössy villa homlokzatainak felmérése

A villa homlokzatainak állapotfelmérést a Zeneakadémia homlokzataival egyidőben, a 90-es évek végén, OPTON SMK-120-as kamarával készítettük. A kiértékelést pedig Leica SD 2000 analitikus plotterrel, akkor még a Geodézia Rt. dolgozóiként. 2013-ban, az időközben felújított villa dokumentálásával, bíztak meg bennünket. Ezt egyképes digitális fotogrammetriai eljárással végeztünk sok felvételből a korábbi kiértékeléssel közös pontokra illesztve a képeket.

megnyitás
Angkor ZEMP projekt

30 éves az Angkor ZEMP projekt

1992 - 93 -ban a Zoning Environmental Management Plan (ZEMP) keretében megalkottuk az Angkor Nemzeti Park (Kambodzsa) Bentley Microstation-alapú térinformatikai rendszerét melyet az UNESCO és az ANGKOR Alapítvány finanszírozott. Ennek az anyagait töltöttük be webes rendszerünkbe a 30 éves évfordulóra.

megnyitás