HU | EN
Temeto nyilvántartó rendszer, Erda kft.

Temető nyilvántartás

Vállaljuk komplett térképes temetői nyilvántartások készítését, internetes publikálással. A könyvekből, rajzokból, fényképekből, ortofotókból történő adatbeviteltől, a különböző jogosultságokhoz kötött, térképes és alfanumerikus internetes megjelenítésig nyújtunk temetőkkel kapcsolatos informatikai szolgáltatást. Az elkészült temetőt az ErdaGIS web rendszerünkön publikáljuk.

Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy a világ bármely részéről az elhúnytak hozzátartozói láthatják szeretteik sírjait. Mobiltelefonról is teljeskörűen használható a temetőnyilvántartásunk, a helyszínen GPS támogatás is segítheti a sírok megtalálását.

Az adatok feltöltése egy előkészített üres exceltáblázatba történik. Különleges esetekben, pl. a debreceni zsidótemető, a héber/magyar nyelven is megoldott az adatok feltöltése és kezelése. Az ellenőrzések elvégzése és az adatok véglegesítése után, a változásvezetés folytatható az eredeti táblázatban, időnként frissítve a webes adatokat, de megfelelő jogosultságokkal, közvetlenül a webes adatbázisban is elvégezhető.

Az adatlapok tartalma rugalmasan alakítható. A lekérdezés rendezettségétől függően nyomtatható nyilvántartókönyv, táblakönyv, sírboltkönyv. Megfelelő jogosultsággal bejelentkezve láthatók a hozzátartozók és sírhelymegváltásra vonatkozó adatok is. A sírhely megváltás tervezhető, mert a lejárat időt figyeli a rendszer. Ha a temetőüzemeltető digitális számlázási rendszere képes adat exportra, ami tartalmaz olyan azonosítókat, amelyek alapján a két rendszer összekapcsolható, akkor onnan adat áttöltés és szinkronizálás lehetséges.

Ha felkeltettük az érdeklődését tekintse meg elkészült temetőinket a munkáink között.

A rendszer használatának ismertetése

A webböngészőben a felugró ablakokat engedélyezni kell!

A kezdőképen általában az OpenStreetMap Közlekedés fedvény van bekapcsolva, így az érdeklődő tájékoztatást kap arról is, hogy mi módon juthat el a temetőbe. Az egyes funkciókhoz tartozó rövid útmutatás vagy információ a fejléc jobb fölső részén jelenik meg.

Kereséseknél - név, sírhely, időpont - a rendszer a beírt karakterek egyezését figyeli a keresett szöveg elejével, és a találatokat egy felugró ablakban jeleníti meg. A találatokat sírhely, név és elhalálozás ideje szerint lehet rendezni. A rendszer a találatokat a térképen keresztel jelöli.
A sírhely használat lejártával kapcsolatos keresések a bejelentkezés után válnak láthatóvá a Keresés redőny alatt. Sírhelyre történő kereséshez az adott temetőben, a sírokra ránagyítva tájékozódhat az azonosítókról mert azok temetőnként különbözőek lehetnek. A megjelenő adattartalom mennyisége jogosultsághoz kötött. A lakossági felhasználók csak egy szűkebb tartalmat látnak.

A lista elején lévő "Adatlap megjelenítése" vagy "Kép megjelenítése" ikonokra kattintva jeleníthető meg az adatlap és a fénykép. Minden elhunytnak van egy adatlapja és minden sírnak van egy fényképe, ezért az azonos sírban lévőknél ugyanaz a fénykép jelenik meg. A fényképre kattintva az kinagyítódik és az egérrel mozgatható az ablakban.

A temetőben végzendő munkák segítése érdekében kétféle adatlap is lehelyezhető, az "általános információ" és "figyelmeztetés". Ez a "jegyzetetek" rétegen történik ami bejelentkezés után bekapcsolva jelenik meg. Ehhez az adatlapon kell a "Név" nél valamilyen jellemző megnevezést megadni, célszerően a sírszámot. Ide képet, word, excel, pdf stb. dokumentumokat lehet feltölteni, pl. halotti anyakönyvi kivonatot, halottvizsgálati jegyzőkönyvet stb. szkennelve.
Új sírhely felvitelének módja: bejelentkezés után lehelyez egy "Figyelmeztetés" ikont az új sírhelyre, vagy régire ahová rátemettek, és a szöveges részbe beírja az adatokat, feltölti a fényképet. Ezután mi átvezetjük az adatbázisban és a térképen majd kitöröljük az ikont. További információ a használatról az általános leításban az adatlapnál található.

Ha kérdése van a rendszerünk használattal kapcsolatban, vagy ajánatot szeretne kérni, keressen bennünket lent az elérhetőségeink valamelyikén.

Temeto nyilvántartó rendszer adatlap, Erda kft. Temeto nyilvántartó rendszer felugró ablakok, Erda kft.